آشنایی با انواع الیاف پارچه

الیاف رشته‌های بلند و نازکی از مواد هستند که طی فرآیند ریسندگی آنها را به نخ تبدیل ‌میکنند. سپس از نخ‌های تولید شده به عنوان تار و پود پارچه استفاده ‌میشود که نهایتا پارچه بدست آمده برای تولید لباس، منسوجات خانگی و سایر موارد به کار ‌میرود. بنابراین هر زمان که قصد خرید محصولی که پارچه در آن به کار رفته را داشته باشیم، به نحوی با الیاف سر و کار خواهیم داشت. به همین دلیل میتوان گفت، شناخت و آشنایی با انواع الیاف پارچه امری ضروری به نظر ‌میرسد.

انواع الیاف پارچه

از گذشته‌های دور الیاف به دلایل گوناگون برای بشر حائز اهمیت بوده اند. از آنجا که پوشاک یکی از نیازهای اولیه بشر بوده است، الیاف با تبدیل شدن به پارچه، گرما، راحتی و دوام را به فراخور متریال مورد استفاده، فراهم میکنند. برای شناخت و آشنایی با انواع مختلف الیاف پارچه در اولین گام باید اصلی‌ترین تقسیم بندی آنها را بدانیم.

الیاف به دو دسته اصلی تقسیم میشوند: الیاف طبیعی و الیاف مصنوعی. الیاف طبیعی همانطور که از نام شان پیداست، منشا گیاهی یا حیوانی دارند. برخی از الیاف طبیعی رایج عبارتند از پنبه، کتان، پشم، ابریشم، کشمیر، کنف، جوت و بامبو.

الیاف مصنوعی اما به دست انسان‌ها و از مواد شیمیایی ساخته ‌میشوند. برخی از الیاف مصنوعی رایج عبارتند از پلی‌استر، نایلون، اکریلیک و اسپندکس.

آشنایی با انواع الیاف پارچه + خواص، موارد استفاده و نحوه مراقبت از آنها

در ابتدا به بررسی پرکاربردترین الیاف طبیعی میپردازیم و سپس در مورد الیاف مصنوعی پر استفاده صحبت میکنیم تا ضمن شناخت و آشنایی با انواع الیاف پارچه، از خواص، موارد استفاده و نحوه مراقبت از آنها مطلع شوید.

انواع الیاف طبیعی

الیاف پنبه

پنبه پرمصرف‌ترین و البته پرطرفدارترین الیاف طبیعی در جهان است. این رشته‌ها خاصیت نرمی، جذب بالا و تنفس پذیری مناسبی دارد و همین ویژگی‌ها کافیست تا لباس‌های تولید شده ازین متریال را به پوشاکی جذاب و همه پسند تبدیل کند. البته این تمام ویژگی‌های الیاف پنبه نیست. الیاف گرفته شده از این گیاه بسیار با دوام هستند و ‌میتوانند در برابر سایش و پارگی مقاومت مناسبی داشته باشند.

از پنبه برای تولید انواع لباس‌های مختلف از جمله پیراهن، شلوار، دامن، انواع لباس‌ها و لباس زیر استفاده ‌میشود. فیبرهای پنبه همچنین برای ساخت منسوجات خانگی مانند ملحفه و رو بالشتی سرویس خواب، حوله و پرده کاربرد بسیاری دارند. در ایران، بسیاری از افراد محصولات تولید شده از نخ پنبه را به صورت کلی با عنوان نخی نامگذاری میکنند. به عنوان مثال پیراهن‌های تولید شده از الیاف پنبه، معمولا با عنوان پیراهن نخی نامیده میشوند.

در خصوص شست و شوی پارچه های با الیاف پنبه، آنها را در آب سرد یا ولرم بشویید و با حرارت بالا خشک کنید. پارچه‌های نخ پنبه را ‌میتوان با دست نیز شست، اما مورد مهم این است که آن را به طور کامل بشویید تا تمام مواد شوینده مورد استفاده از روی لباس پاک شود.

  • خواص: نرم، جاذب، تنفس پذیر، راحت
  • موارد استفاده: پوشاک، منسوجات خانگی، حوله، ملحفه
  • نحوه مراقبت: قابل شستشو در ماشین لباسشویی، خشکشویی

الیاف کتان

کتان یکی دیگر از الیاف طبیعی است که رشته‌های آن از گیاه کتان تهیه ‌میشود. الیاف کتان بادوام، مقاوم و خنک هستند و اغلب در تولید پوشاک و منسوجات خانگی کاربرد دارند.

کتان به مقاومت در برابر چروک معروف است، که آن را به گزینه مناسبی برای افرادی که کمتر فرصت اتو کشیدن و یا به خشکشویی بردن لباس‌هایشان را دارند، تبدیل نموده است. همچنین کتان برای هوای گرم انتخاب خوبی است، چرا که جنس آن به نحوی است که به شما کمک ‌میکند تا خنک بمانید.

برای مراقبت از پارچه‌های کتان نیز، بهتر است آنها را در آب سرد بشویید و با حرارت نسبتا بالا خشک کنید. پارچه‌های کتان را نیز ‌میتوان با دست نیز شست، اما همانند پارچه‌های پنبه‌ای مهم است شستشو کامل انجام شود تا تمام مواد شوینده از بین برود.

  • خواص: محکم، بادوام، خنک، مقاوم در برابر چین و چروک
  • موارد استفاده: پوشاک، رومیزی، ملحفه
  • نحوه مراقبت: قابل شستشو در ماشین لباسشویی، خشکشویی

الیاف پشم

یکی دیگر از الیاف طبیعی پارچه ها، الیاف پشم است که از پشم گوسفند گرفته ‌میشود. برای شناخت و آشنایی بهتر با این ماده، سه خاصیت مهم آن را ذکر میکنیم: گرما‌بخشی مناسب، مقاومت در برابر آب مقاوم و نهایتا نرم بودن. داشتن همزمان این خصوصیات باعث شده تا از این متریال در تولید پوشاک و منسوجات خانگی استفاده شود.

از آنجا که پشم الیافی گرم به حساب می‌آید، میتوان آن را بهترین انتخاب برای هوای سرد دانست چرا که به خوبی بدن شما را گرم نگه میدارد. همچنین مقاوم بودن در برابر آب نیز، آن را برای فصول سرد سال تبدیل به گزینه مناسبی نموده و به این معنی است که به خشک نگه داشتن بدن شما در هوای مرطوب کمک ‌میکند.

با توجه به حساسیت‌های این فیبر توصیه میشود حتما لباس‌های پشمی خود را به خشکشویی بسپارید تا با توجه به شرایط خاص آن و با مواد شوینده مناسب آنها را تمیز کنند. دقت داشته باشید در صورت شست و شوی لباس‌های پشمی به روش‌های غیر اصولی و نادرست، ممکن است الیاف آن جمع شوند. نکته مهم دیگر این است که برای جلوگیری از تغییر شکل و دفرمه شدن لباس، پوشاک پشمی را نباید آویزان کرد. پس برای حفظ کیفیت چنین لباس‌هایی آنها را به صورت تا شده نگه دارید.

  • خواص: گرم، مقاوم در برابر آب، نرم، عایق
  • موارد استفاده: پوشاک زمستانه، پتو
  • نحوه مراقبت و شستشو: مراجعه به خشکشویی

الیاف ابریشم

همانطور که قابل حدس است، الیاف طبیعی ابریشم از پیله‌های کرم ابریشم به دست می‌آید. ابریشم که میتوان آن را مجلل ترین و گرانبها ترین الیاف دانست، نرمی و لطافت خاصی دارد که استفاده از آن در تولید پوشاک و اکسسوری‌ها نیز به طبع، باعث بالاتر بودن قیمت آنها میگردد.

ابریشم انتخاب خوبی برای افرادی است که پوست حساسی دارند، چرا که پارچه‌های تولید شده با این رشته‌ها، ضد حساسیت میباشند. همچنین ابریشم از جمله الیاف تنفس پذیر است، در نتیجه به شما کمک ‌میکند تا در هوای گرم، خنک بمانید.

برای مراقبت از الیاف ابریشم، باید آن را با دست در آب خنک، به دقت و با مواد شوینده ملایم شسته شود. پارچه‌های ابریشمی را همانند سایر الیاف به طور کامل بشویید تا تمام موارد شوینده از روی پارچه پاک شود. همچنین جهت مراقبت بیشتر از الیاف، لباس را به صورت صاف پهن کنید تا خشک شود. در نظر داشته باشید لباس‌های ابریشمی را زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید و همچنین اتو گرم نکشید، زیرا این متریال در اثر گرما دچار آسیب میشود.

خواص: نرم، مجلل، به خوبی روی بدن قرار میگیرد، جاذب

موارد استفاده: پوشاک، اکسسوری، ملحفه

نحوه مراقبت: با دست در آب خنک بشویید، روی سطح صاف پهن کنید تا خشک شود.

الیاف کشمیر

مورد بعدی الیاف کشمیر است که از موی بزهای کشمیر به دست می‌آید و به همین خاطر به این نام معروف است. الیاف کشمیر نرم، گرم و ظریف است که اغلب برای لباس و اکسسوری‌ها استفاده ‌میشود.

کشمیر را میتوان به نحوی معادل ابریشم برای نیمه دوم سال دانست و آن را از الیاف مجلل به حساب آورد. این متریال برای افرادی که به دنبال پارچه‌هایی لطیف و راحت هستند انتخاب درستی است. همچنین گرمای پارچه‌های حاوی کشمیر، آنها را تبدیل به متریالی قابل اعتماد برای مقابله با هوای سرد نموده است.

برای مراقبت از کشمیر، نیز بهتر است آنها را به خشکشویی بسپارید تا این کار را برای شما انجام دهد. اما اگر این امکان را نداشتید، الیاف کشمیر را با دست، در آب خنک و با مواد شوینده ملایم بشویید. همانند دیگر پارچه ها، توجه داشته باشید تا در انتهای فرایند آبکشی، اثری از کف بر روی پارچه حاوی الیاف کشمیر باقی نمانده باشد. همچنین برای خشک شدن پارچه‌های کشمیر، آنها را به صورت صاف پهن کنید.

  • خواص: نرم، گرم، مجلل
  • موارد استفاده: لباس پاییزه و زمستانه، روسری‌های و شال‌های مناسب فصول سرد
  • نحوه مراقبت: خشکشویی و یا با دست در آب خنک بشویید، روی سطح صاف پهن کنید تا خشک شود

الیاف کنف

الیاف طبیعی بعدی، کنف است که از ساقه‌های گیاه شاهدانه به دست می‌آید. رشته‌های کنف نیز از استحکام، دوام خوب و کاربردپذیری بالایی برخوردارند و اغلب در تولید پوشاک و منسوجات خانگی مورد استفاده قرار میگیرد.

دوام بالای الیاف کنف باعث شده تا محصولاتی که دارای این متریال هستند، در برابر سایش و پارگی مقاومت زیادی داشته باشند.

برای مراقبت از کنف، توجه داشته باشید که آن را در آب سرد بشویید و با حرارت نسبتا بالا خشک کنید. کنف را ‌میتوان با دست نیز شست، اما فراموش نکنید شست و شوی شما به نحوی باشد که تمام کف از روی لباس شسته شود.

  • خواص: محکم، بادوام، پرکابرد، پایدار
  • موارد استفاده: لباس، طناب، کاغذ
  • نحوه مراقبت: قابل شستشو در ماشین لباسشویی، خشکشویی با دور کُند

الیاف جوت

ممکن است اسم الیاف جوت را تا به حال نشنیده باشید، اما جوت نیز یکی الیاف طبیعی است که از ساقه‌های گیاهی به همین نام به دست می‌آید. الیاف بدست آمده ازین گیاه نیز رشته‌هایی مستحکم، درشت و مقرون به صرفه است که اغلب برای کیف، فرش و سبد استفاده ‌میشود.

جوت انتخاب خوبی برای افرادی است که به دنبال الیاف مقرون به صرفه هستند. همچنین این متریال از جمله الیاف بادوام است که ‌میتواند در برابر سایش و پارگی، مقاومت زیادی داشته باشد.

برای مراقبت از جوت، آن را در آب سرد با ماشین لباس‌شویی و یا دست بشویید و با حرارت نسبتا بالا خشک کنید.

  • خواص: مستحکم، زبر، مقرون به صرفه
  • موارد استفاده: کیف، فرش، سبد
  • نحوه مراقبت: قابل شستشو در ماشین لباسشویی، خشکشویی با دور کُند

الیاف بامبو

یکی دیگر از الیاف طبیعی، بامبو است که از گیاه بامبو ساخته ‌میشود. رشته‌های بامبو نرم، محکم، با دوام و مقاوم در برابر چین و چروک هستند که این ویژگی‌ها برای تولید پوشاک و منسوجات خانگی خصوصیات مطلوبی به حساب می‌آیند.

الیاف بامبو فیبرهایی نرم و راحت هستند که برای هوای گرم مناسب اند. دمای آب مناسب برای شست و شوی بامبو چه با ماشین لباسشویی و چه به صورت دستی، همانند اکثر الیاف، آب سرد (حدود 30 درجه) است. همچنین خشک کردن آن نیز باید با حرارت ملایم صورت گیرد. فراموش نکنید این پارچه نیز باید همانند تمامی پارچه‌ها به خوبی شسته شود تا اثری از کف بر روی آن باقی نماند.

  • خواص: نرم، محکم، با دوام، مقاوم در برابر چین و چروک
  • موارد استفاده: پوشاک، منسوجات خانگی، ملحفه
  • نحوه مراقبت: قابل شستشو در ماشین لباسشویی، خشکشویی با دور کُند

انواع الیاف مصنوعی

الیاف پلی‌استر

اولین مورد از الیاف مصنوعی که به بررسی آن میپردازیم پلی‌استر است که از نفت استخراج ‌میشود. رشته های ساخته شده ازین متریال، محکم، بادوام و مقاوم در برابر چروک هستند. در کنار دوام بالا و تا حد خوبی ضد چروک بودن، مراقبت از این فیبر نیز آسان است که مجموع این خصوصیات، پلی‌استر را برای بکارگیری در دوخت لباس و منسوجات خانگی مناسب میکند.

جهت مراقبت از الیاف پارچه پلی‌استر، آن را در آب سرد بشویید و با دمای پایین اتو بکشید. پلی‌استر را ‌میتوان با دست نیز شست، اما همانند پارچه‌های الیاف طبیعی، آن را کاملاً بشویید تا مواد شوینده به طور کامل پاک شود.

  • خواص: مستحکم، بادوام، مقاوم در برابر چین و چروک، مراقبت آسان
  • موارد استفاده: پوشاک، منسوجات خانگی، فرش
  • نحوه مراقبت: قابل شستشو در ماشین لباسشویی، خشکشویی

الیاف اکریلیک

اکریلیک از الیاف مصنوعی دیگری است که از نفت استخراج شده است. این فیبر خواصی چون نرم بودن، گرمایش و مقرون به صرفه بودن را دارد و برای تولید پوشاک و همینطور منسوجات خانگی استفاده ‌میشود.

اکریلیک میتواند گزینه موردنظر برای افرادی باشد که به دنبال متریالی گرم و در عین حال مقرون به صرفه هستند. همچنین نرم بودن این فیبر باعث میشود تا در زمان به تن داشتن آن است احساس راحتی داشته باشید.

برای شستشوی پارچه‌های اکریلیک، همانند پلی‌استر، آن را توسط ماشین لباسشویی و یا آب سرد بشویید و در دمای پایین اتو کنید. پارچه‌های اکریلیک با دست نیز قابل شستشو میباشند.

  • خواص: نرم، گرم، مقرون به صرفه
  • موارد استفاده: پوشاک، پتو
  • نحوه مراقبت: قابل شستشو در ماشین لباسشویی، خشکشویی

الیاف اسپندکس

اسپندکس نیز همانند پلی‌استر و اکریلیک از نفت گرفته میشود. الیاف اسپندکس دارای خاصیت الاستیک میباشند. اگر با خاصیت الاستیک آشنایی ندارید، باید بدانید که این واژه به معنی قابلیت کشسانی این الیاف است. عملا زمانی که شما لباس یا شلواری که حالت کشسانی دارد را انتخاب نموده‌اید، احتمالا میتوانید در شناسنامه کالای درصدی از اسپندکس را در اجزا سازنده آن پارچه مشاهده نمایید.

برای مراقبت از اسپندکس، توجه داشته باشید که باید آن را با دست و در آب سرد بشویید. برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به لباس‌های دارای الیاف اسپندکس، از انداختن آن در خشک‌کن خودداری کنید.

  • خواص: بسیار الاستیک (کشسان) ، راحت
  • موارد استفاده: لباس ورزشی جذب و کشسان، لباس زیر زنانه، لباس شنا
  • نحوه مراقبت: با دست بشویید، برای خشک کردن بر روی سطح صاف پهن کنید.

الیاف نایلون

نایلون نیز همانند سایر الیاف مصنوعی، از نفت گرفته شده اند. الیاف نایلون الاستیک، مقاوم در برابر آب و بر خلاف چیزی که شاید تصور کنید، محکم و با دوام اند که این ماده را برای پارچه‌های جوراب بافی، لباس ورزشی و چمدان ایده آل میکند.

پارچه‌های دارای الیاف نایلون برای افرادی که دوام پارچه‌ی مورد استفاده در لباس و مقاومت آن در برابر آب برای آنها دارای اولویت است، گزینه مطلوبی است. همچنین قابلیت الاستیک و کشسانی علاوه بر مناسب کردن آن برای تولید جوراب، کاربرد این متریال را در ساخت لباس‌هایی که باید جذب بدن و کشسانی باشند، مناسب نموده است.

شرایط مناسب برای شست و شوی پارچه‌های دارای رشته‌های نایلونی نیز استفاده از آب سرد (ماشین لباسشویی یا دست) و اتو نمودن با درچه بسیار کم است. درجه حرارت بالا قطعا پارچه‌های نایلونی را دچار آسیب خواهد کرد.

  • خواص: محکم، الاستیک، بادوام، مقاوم در برابر آب
  • موارد استفاده: جوراب بافی، لباس ورزشی، چمدان
  • نحوه مراقبت: قابل شستشو در ماشین لباسشویی، خشکشویی

مزایا و معایب انواع الیاف پارچه

در ادامه با مزایا و معایب انواع الیاف پارچه آشنا میشویم:

مزایا و معایب انواع الیاف طبیعی

الیاف طبیعی فواید زیادی دارند، از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • راحتی: فیبرهای طبیعی به طور کلی راحتی و نرمی بیشتری را نسبت به فیبرهای مصنوعی فراهم می‌آورند. همچنین این قابلیت را دارند تا با مراقبت و استفاده مناسب، تا سال‌ها دوام بیاورند.
  • قابلیت تنفس پذیری: الیاف طبیعی نسبت به مصنوعی قابلیت تنفس پذیری بیشتری دارند. این بدان معنی است که جریان هوا در لباس آزادانه تر در گردش است و نهایتا حس خنکی بیشتری را به ارمغان می‌آورد.
  • از بین بردن رطوبت: برخی از الیاف طبیعی مانند پنبه، در از بین بردن رطوبت عملکرد خوبی دارند. این قابلیت ‌میتواند به جلوگیری از تعریق بیشتر و تجربه راحتی هرچه بیشتر شما، به خصوص در هوای گرم، کمک کند.
  • مقاومت در برابر چین و چروک: برخی از الیاف طبیعی مانند کتان، در برابر چین و چروک مقاوم هستند. این قابلیت نیز برای بسیاری از افراد یک مزیت کاربردی به حساب می‌آید.

با این حال، خرید الیاف طبیعی ما را با چالش‌هایی نیز روبرو میکند. از جمله:

  • هزینه: الیاف طبیعی عموما نسبت به مصنوعی هزینه بالاتری دارند و نهایتا منجر به تولید پارچه‌هایی با قیمت بالاتر میشوند. البته از نظر بسیاری از افراد، راحتی و احساس خوشایندی که از به تن داشتن آنها خواهید داشت، ارزش پرداخت آن هزینه اضافی را دارد.
  • الزامات مراقبت: برخی از الیاف طبیعی مانند ابریشم نیاز به مراقبت ویژه دارند. این مراقبت ویژه معمولا به معنی نیاز به شستن محصولات موردنظر با دست یا دور کُند ماشین لباسشویی، تنظیم دمای آب مورد استفاده جهت شستشو و یا شرایط خاص خشکشویی آنهاست که از شما وقت‌ بیشتری میگیرد و یا هزینه بالاتری دارد.

مزایا و معایب انواع الیاف مصنوعی

الیاف مصنوعی نیز مزایای خود را دارند، از جمله:

  • دوام: متریال‌های مصنوعی به طور کلی دوام بیشتری نسبت به مواد طبیعی دارند. آنها اغلب مستحکم تر و مقاوم تر در برابر سایش و پارگی هستند.
  • مراقبت آسان: مراقبت از الیاف مصنوعی اغلب آسان‌تر است. معمولا ‌میتوان آنها را با ماشین لباسشویی شست و خشک کرد که همین موضوع ‌میتواند مراقبت از آنها را راحت‌تر کند.
  • هزینه: فیبرهای مصنوعی معمولا ارزان تر از فیبرهای طبیعی هستند.

با این حال، الیاف مصنوعی دارای معایبی نیز هستند، از جمله:

  • راحتی: الیاف مصنوعی همیشه به اندازه طبیعی‌ها راحت نیستند. میزان نرمی، لطافت آنها به نسبت الیاف طبیعی کمتر است، که ‌میتواند یک گزینه منفی به حساب آید.
  • قابلیت تنفس پذیری: فیبرهای مصنوعی همیشه به اندازه فیبرهای طبیعی قابلیت تنفس پذیری ندارند. این یعنی اگر آنها را در هوای گرم به تن کنید، ممکن است چندان احساس راحتی نداشته باشید.
  • جذب رطوبت: الیاف مصنوعی در از بین بردن رطوبت به خوبی متریال‌های طبیعی عمل نمیکنند. این مورد نیز جذابیت آنها مخصوصا در فصل تابستان کاهش میدهد.

چگونه الیاف مناسب برای لباس مورد نیاز خود را انتخاب کنید؟

هنگام انتخاب الیاف پارچه مناسب برای لباس مورد نیاز خود، میبایست عوامل زیر را در نظر بگیرید:

  • سبک زندگی شما: اگر فعالیت بالایی دارید، به الیافی نیاز دارید که بادوام و مقاوم در برابر چین و چروک باشد. اگر در آب و هوای گرم زندگی ‌میکنید، به الیافی نیاز دارید که قابلیت تنفس داشته باشد و رطوبت را دفع کند.
  • بودجه شما: الیاف طبیعی عموما گرانتر از الیاف مصنوعی هستند. اگر بودجه کمی دارید، احتمالا باید به سراغ محصولاتی با درصد بالاتری از الیاف مصنوعی بروید.
  • خواص مورد نظر: ویژگی‌هایی را که برای شما مهم هستند، مانند راحتی، دوام، تنفس پذیری و رطوبت گیری را در نظر بگیرید. حالا ‌میتوانید شروع به محدود کردن انتخاب‌های خود کنید. با توجه به تنوع الیاف موجود در بازار، محصولی را پیدا کنید که نیازهای شما را برآورده کند.
  • راهنمای شستشو و مراقبت از محصول را بخوانید: همیشه قبل از شستن لباس، بهتر است دستورالعمل‌های شستشو و مراقبت از لباس را بخوانید. رعایت این نکته ساده باعث میشود تا مطمئن باشید که با شستشوی صحیح لباس، به ماندگاری هرچه بیشتر آن کمک میکنید.
  • آزمایش: الیاف مختلف را امتحان کنید تا ببینید با کدام متریال حس بهتری دارید چرا که در انتخاب جنس فیبر، هیچ پاسخ درست یا غلطی وجود ندارد. بهترین راه برای یافتن متریال مناسب این است که آزمایش کنید تا بفهمید کدام یک را از لحاظ جنس و سایر موارد، بیشتر میپسندید.

نتیجه

در این مقاله در مورد انواع الیاف پارچه ها، اعم از طبیعی و مصنوعی صحبت کردیم و با ویژگی‌های آنها آشنا شدیم. طبق مطالب گفته شده اگر تمایل داشته باشیم پوشاکی با کیفیت، راحتی و تنفس پذیری بالاتر و البته به ازای پرداخت هزینه ای بیشتر، تهیه کنیم، به سراغ پارچه‌هایی با درصد الیاف طبیعی بالاتر میرویم. البته این نکته را نباید فراموش کنیم که این پارچه‌ها حساسیت بیشتری هم دارند که باید در زمان شستشو در نظر گرفته شود. در عوض پارچه‌های دارای الیاف مصنوعی از لحاظ دوام بالا، مناسب بودن قیمت و مراقبت آسان، گزینه ایده آل تری به حساب می‌آیند اما طبیعتا راحتی و تنفس پذیری کمتری را نسبت به الیاف طبیعی به شما ارائه میدهند.

امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا در زمان خرید پوشاک یا سایر منسوجات با توجه به شناخت و آشنایی با انواع الیاف پارچه، هوشمندانه تر و مطابق با نیاز خود، جنس پارچه موردنظرتان را انتخاب کنید و همچنین با رعایت نکات نگهداری و شستشوی الیاف گوناگون، استفاده بهینه‌تری از محصولاتی که خریداری کرده اید، داشته باشید.

The post آشنایی با انواع الیاف پارچه appeared first on ال سی مگ.

دیدگاهتان را بنویسید